ARTEMİA NEDİR? ARTEMİA NASIL ÇIKARTILIR?

Artemia Nedir?

-ARTEMİA SALİNA:

ARTEMİA DENİLEN SU KURDUNUN YUMURTALARI,27 C° SABİT ISIDA,BOL HAVALANDIRILMIŞ VE KALIN TUZ EKLENMİŞ OLARAK 2 GÜN BEKLETİLİR.YUMURTALARDAN ÇIKAN ARTEMİALAR BİRAZ BÜYÜKÇE YAVRULARA VERİLİR.BU KURDUN YUMURTALARINI HER AKVARYUMCUDA BULABİLİRSİNİZ.

ARTEMİA NEDİR? 

ARTEMİA YOĞUN TUZ ORANI OLAN ORTAMLARDA YAŞAMAYA UYUM SAĞLAMIŞ BİR ZOOPLANKTONDUR. SU PİRESİ GİBİ AKUA KÜLTÜRDE CANLI YEM OLARAK KULLANILIR. 

 

ZOR ÇEVRESEL FAKTÖRLERE KARŞI DAYANIKLILIK GÖSTERMEKTEDİR. YETİŞKİNLER -18C DAN +40C A KADAR OLAN BÜYÜK ISI DEĞİŞİMLERİNE TOLERANSLIDIR.

 

YAŞAM ORTAMLARINDA UYGUN TUZLULUK ORANI, OPTİMUM GIDA VE ISI; YETİŞKİN DİŞİLERİN CANLI LARVA ÜRETMELERİNİ SAĞLAR. BU ANA KOŞULLARDA OLUŞAN CİDDİ DEĞİŞİMLER DİŞİLERİN KALICI YUMURTALAR (SİST) ÜRETMESİNİ TETİKLER. BU SİSTLER DE BİOLOJİK OLARAK AKTİF DEĞİLDİR VE UYGUN ŞARTLAR OLUŞANA KADAR DA ÖYLE KALIR.

DOĞADAN TOPLANAN BU SİSTLER GEREKLİ HAZIRLAMA PROSEDÜRÜNDEN GEÇİRİLİP UZUN SÜRE SAKLAMAYI MÜMKÜN KILACAK AMBALAJLARA KONUR. ÇOK ZOR ŞARTLARDA HAYATTA KALMAK İÇİN TASARLANMIŞLARDIR. 

 

-100 İLE +90 DERECEYE VARAN ISI SINIRLARINDA BAŞARIYLA TEST EDİLMİŞLERDİR. 

YETİŞKİNLER ÇOK İYİ ŞARTLAR ALTINDA 2 CM YE KADAR GELİŞİP 3 AYA VARAN SÜRELERDE HAYATTA KALABİLİRLER. ORTALAMA OLARAK HER 4 GÜNDE BİR YÜZEN LARVA VEYA YUMURTA ÜRETEBİLİRLER. 

ARTEMİA 1920 LERDEN İTİBAREN GENİŞ ÇAPLI OLARAK İSTER TATLI SU İSTER TUZLU SU OLSUN AKUA KÜLTÜRDE KULLANILMAYA BAŞLANMIŞTIR. KULLANIMININ PRATİK VE BESİN DEĞERİNİN YÜKSEK OLMASI İŞLETMELER İÇİN ZAMAN VE İŞGÜCÜ TASARRUFU SAĞLADIĞI İÇİN ONU ÖNEMLİ BİR KONUMA TAŞIMIŞTIR. BU NEDENLEDİR Kİ, GLOBAL PAZARDA ARTEMİA SİSTLERİ VE YAN ÜRÜNLERİ ARTAN BİR TALEPLE KARŞILAŞIR.

 

ARTEMİA AKUA KÜLTÜRDE ÇOK GENİŞ BİR KULLANIM ALANINA VE BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİPTİR.

 

ARTEMİA 

 

NASIL ÜRETİLİR? 

GEREKLİ ŞEKİLDE HAZIRLANIP KURUTULMUŞ VE ÖZEL AMBALAJLARA KONMUŞ YUMURTALAR UYGUN ORTAMA BIRAKILDIKLARINDA EMBRİYO GELİŞİMİ BAŞLAR. DÜNYA COĞRAFYASINDA FARKLI TÜRLER FARKLI TUZ ORANLARI, ISI VE SU KALİTESİNE ADAPTE OLDUKLARINDAN BÜTÜN TÜRLER İÇİN SPESİFİK BİR REÇETE VERMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR. 

 

TEMEL OLARAK YUMURTALARI ÇATLATMAK İÇİN HAZIRLANACAK ÖĞELER ŞU ŞEKİLDE GENELLENEBİLİR:

 

1 LİTRE SU İÇİN 20 İLA 30 GR TUZ (TERCİHEN İYOTSUZ) 

8 - 8,5 PH (DÜŞÜK PH YEMEK SODASIYLA ARTTIRILABİLİR). 

ISI: 25 İLA 28 DERECE 

AYDINLATMA: GÜN IŞIĞI YADA HERHANGİ BİR BEYAZ IŞIK (BÜTÜN SÜREÇ BOYUNCA SAĞLANMASINDA FAYDA VARDIR). 

GÜÇLÜ BİR HAVA KAYNAĞI GEREKLİDİR. KULLANILACAK KULUÇKA KABINA DİPTEN VERİLECEK BU HAVA YUMURTALARIN SÜREKLİ OLARAK HAREKET HALİNDE OLMALARINI VE BOL OKSİJEN ALMALARINI SAĞLAR. 

SEÇİLECEK KULUÇKA KABININ YAPI OLARAK HUNİ ŞEKLİNDE (V) OLMASI YUMURTALARIN EN AKTİF ŞEKİLDE DOLAŞIMINI VE DAHA İYİ BİR SONUÇ ALINMASINI SAĞLAR. 

1 LİTREYE 2 GR SİST UYGUNDUR. ARTEMİANIN ORJİNİNE GÖRE 1 GR DA YAKLAŞIK OLARAK 200 İLA 250 BİN ARASINDA YUMURTA BULUNUR. 

BÜTÜN BU ŞARTLAR SAĞLANDIKTAN SONRA YAKLAŞIK 24 SAAT İÇİNDE YÜZEN LARVALAR ELDE EDİLİR. ARTIK KULLANIMA HAZIRDIRLAR. 

IŞIĞA DUYARLI OLDUKLARINDAN, HAVANIN KESİLMESİYLE IŞIK KAYNAĞINDA TOPLANIRLAR. BOŞ YUMURTA KABUKLARININ SU YÜZÜNE ÇIKMASINI BEKLEDİKTEN SONRA BİR ARAYA TOPLANMIŞ HAREKETLİ LARVALAR SİFONLAMA YARDIMIYLA UYGUN BİR ELEKTE SÜZÜLÜP TATLI SUDAN GEÇİRİLEREK YAVRU BALIKLARA VERİLİR.

BU İŞLEMİN ARTEMİA LARVALARININ ÇATLAYIP, AKTİF OLARAK YÜZMEYE BAŞLADIKLARINDAN HEMEN SONRA YAPILMASI BESİN DEĞERLERİNİ ARTTIRIR. BEKLETİLMİŞ LARVALAR STOKLARINDAKİ GIDAYI TÜKETECEKLERİNDEN BESİN KALİTESİ AZALMIŞ OLUR. BUNA KARŞIN, GEREKİRSE BİR SEFERDE HASAT EDİLEN LARVALARDAN İHTİYAÇ FAZLASI TUZLU SU İÇİNDE BUZ DOLABINDA BİR SONRAKİ KULLANIM İÇİN 12 SAATE KADAR RAHATLIKLA SAKLANABİLİR.